• Kekčeva domačija

    DOBRODOŠLI NA VAŠ PRAVLJIČNI ODDIH

    Navdihujoče nastanitve sredi zelene miline, namenjene tako zasebnim kot poslovnim gostom, odlične tudi za poročno slavje.

Ustaviti življenje in mu ukrasti trenutek se zdi nemogoče, dokler ne odkrijemo spokojne miline narave na Kekčevi domačiji, kmečkem turizmu v dolini reke Trente pod varnim zavetjem Jalovca. Bodisi iščete od vrveža odmaknjeno lokacijo za poslovni dogodek, poročno slavje ali počitniško nastanitev, pri gostiteljih Joži in Mitju boste našli tisti delček popolnosti, ki bo vašemu oddihu dal piko na i.

Gostitelja

Joži in Mitja

V tem prekrasnem vrtu pod Jalovcem se znajdem neke naključne bele nedelje, takšne, ko že sumiš, da se ti nič lepšega ne more zgoditi…in potem me zadane. Še en presežek življenja. Ne lesena infrastruktura, ne neskončni travniki, ne mogočni vršaci, ki objemajo ta košček raja na zemlji…marveč Joži in Mitja sta tisti čudoviti sončni bitji, ki osmišljata moj dih tukaj in zdaj.

Odmerek njune energije je tako nalezljiv, da se vedno znova vračam po še. Nenasitno pasem svoje misli na tem odru pod zvezdami, kjer se neprestano poigravam z mislijo, kdo je mogočnejši – človek ali narava. V tej oazi se vame naseli občutek, da sta ti dve dimenziji tako ubrani in zavidljivo uglašeni. Veličastno. Osupljivo. Sami presežniki se mi nizajo.

Kako rada si privoščim vstopnico za pobeg v ta košček raja, kjer skupaj s Kekcem in njegovo vilo Joži življenju krademo čas. Kekec za prijatelje, sicer pa Mitja, je presneti zanimivež in v čast mi je, da ga je naplavilo v moje življenje. Posebnež z veliko začetnico. In Joži, s svojim razumom blaži Mitjevo intuicijo, samosvojost in entuziazem, ki ga vselej vodijo izven uhojenih poti. V šali mu omenim, da njegove misli domujejo dva štuka nad zemljo. Sveža energija, toplina pogleda in prisrčna preprostost – vse to pooseblja Joži, ki se vtre v srce že na prvi dotik. Kdor gleda s srcem, ne ostane ravnodušen.

Velika človeka, ki ju odlikujejo velika dejanja. Takšna edinstvena, ki odmevajo še dolgo potem… In hvaležna sem, da jih lahko okušamo.

Kekčeva domačija – stičišče, kjer se srečajo zgodbe, ki jih pišejo srca.

Š.S.

Povprašajte za termina

ali nama le pošljite lepe pozdrave

Kontakt